България има нужда от работещо правителство, което да работи в

...
България има нужда от работещо правителство, което да работи в
Коментари Харесай

Денков с призив към главатарите. Условието

България има потребност от работещо държавно управление, което да работи в интерес на хората, в интерес на бизнеса. Това е значимо за всички нас, съобщи след диалозите с президента Румен Радев акад. Николай Денков. Днес той върна на президента празната директория с неизпълнения от " Продължаваме промяната " втори мандат.

" Нека да забележим президента на кого ще даде третия мандат. Мандатоносителят би трябвало да дефинира каква ще е процедурата. Дали ще седнат, както сподели господин Василев – главатарите на масата, или ще стартираме да обсъждаме политиките и по-късно кой ще ги извърши тези политики ", уточни още той.
-->
По думите му от Политическа партия нямат червени линии във връзка с обсъжданите политики, които са потребни за страната.

" От там - нататък по какъв начин ще се провежда процесът, зависи от мандатоносителя. Ясно е, че ще бъде друг методът на " Български напредък " от този на Българска социалистическа партия, от третия на " Демократична България ", тъй че дано да забележим кой ще вземе третия мандат... Ние бихме обсъждали политиките с всяка една от тези партии. ГЕРБ мина с първия мандат, тъй че това няма какво да го обсъждаме ", настоя той.

Денков беше безапелационен, че " сделка " е думичка, която те не употребяват.

" Съгласие би могло да има по политиките, които са потребни, да кажем една правосъдна промяна. Как си показва ГЕРБ правосъдната промяна е нещо, от което ще зависи дали ще имаме единодушие за тази промяна или не ", отсече ученият. 

Според него обаче огромна част от партиите в Народното събрание въобще не са подготвени да водят полемика за това какво е потребно за България.

" И в действителност те избягаха от тази полемика ", заключи Денков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР