България има нужда от консолидация в лявото политическо пространство, но

...
България има нужда от консолидация в лявото политическо пространство, но
Коментари Харесай

Руменс Петков, АБВ: Ако човек като мене и Мая яхне тази идея - вън

България има потребност от консолидация в лявото политическо пространство, само че отпред на обединяването би трябвало да застанат нови, млади и потвърдени лица, а не към този момент познати, които биха били уязвими поради своята биография. Това разгласи ръководителят на АБВ Румен Петков. Повод за коментара му стана изказване на водача на придвижване " Изправи се БГ " Мая Манолова за стартирането на диалози за основаване на нов ляв план:

" По създание думата " план " за политическа структура е грозна, тъй като има търговски детайл. Докато на политическата система гледаме като на търговски единици, нищо положително не ни чака. И в случай че човек с нашата биография като мене и като Мая се опита да яхне една такава концепция, резултатът от нея в действителност ще бъде - вън. А че е нужна политическа настройка - обединяване на левите, на обществено ангажираните сили, ние в АБВ нямаме никакво подозрение ".

Според Петков предварителното говорене по медии похабява възможностите за триумф на сходно ляво обедениение. Засега от АБВ не са получавали покана да присъединяване в него.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР