България има нужда от едно стабилно управление, което да бъде

...
България има нужда от едно стабилно управление, което да бъде
Коментари Харесай

Йордан Терзийски: Притеснително за цялата страна е това Нетфликс шоу

България има потребност от едно устойчиво ръководство, което да бъде реформистко настроено, каквото може да е " Продължаваме промяната “. Намеси се обаче основният прокурор и доста внезапно се промени политическата обстановка. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Йордан Терзийски, народен представител от " Продължаваме промяната ".

" Дали някой се опасява от нещо, или се опасява да се обвърже с някой, който би могъл да бъде мощно злепоставен в идващите дни и седмици, това няма по какъв начин да знам. Има доста каузи, които са обществено известни, по които ние чакаме отговори – както за Барселона, по този начин и за парите от хазарт, и доста други ", изясни Терзийски.

Той съобщи, че се срами от правосъдната ни система и че имаме един парламент, който сега действително не работи. 

" Нямаме законодателна стратегия към този момент седмици наред. Има едни чувания, които са значими сами по себе си, само че ролята на Народното събрание е да приема значимите закони. И това всичко се случва, тъй като се отлагаше сформирането на комисии, по-късно се отлагаше председателството на комисиите и в този момент и комисиите, до момента в който проработят и до момента в който в действителност стартира да има някаква действителна законодателна стратегия, минава прекалено много време. А има доста значими неща за решение: Планът за възобновяване и резистентност, законите, свързани с еврозоната, с Шенген – това са все национални цели, по които ние би трябвало да действаме. Хората по тази причина са ни изпратили там и по тази причина, когато се случват едни такива престрелки – били те в общественото пространство, дали в пленарна зала, това разрушава парламентаризма, разрушава доверието в демокрацията, разрушава доверието в правосъдната система с всички тези дейности. И това е притеснително и не би трябвало да се възприема като шоу. Това е един доста рисков признак за българската система – нещо, което ние желаеме да променим по всеки един вероятен метод ", безапелационен е Терзийски от " Продължаваме промяната ".

Народният представител изясни, че хората по улиците го стопират и му споделят, че всичко наподобява на един огромен цирк, а по-късно депутатът разяснява и публикацията на Politico, чието заглавие гласи:  " Нетфликс “ пасти да яде. Мафиотска война сред " Каскета “ и " Тиквата “ в България “. Според него хората възприемат тези неща като развлечение, само че това е доста притеснително: " Те го оприличават на " Нетфликс “ шоу. И това се основава като едно средство за развлечение, което е доста притеснително за цялата страна ". 

Терзийски въпреки всичко сподели, че е оптимист и съгласно него диалогът сред магистратите и политиците ще докара до една съответна правосъдна промяна:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР