България има готовност да получи 1 млн. ваксини от Пфайзер

...
България има готовност да получи 1 млн. ваксини от Пфайзер
Коментари Харесай

Ангелов: България преговаря за 1 млн. дози ваксини от допълнителните от ЕК

България има подготвеност да получи 1 млн. ваксини от " Пфайзер " от спомагателните количества, контрактувани от Европейската комисия, сподели при визитата си в Ямбол здравният министър Костадин Ангелов.  

Днес завършва последната среща на равнище специалисти, където България взе участие и където се разискват разпределението на спомагателните количества 10 млн. ваксини, контрактувани от Европейска комисия, като от тях страната ни може да получи 1 млн. акцентира министър Ангелов. Освен тях ще бъдат поръчани и още ваксини. 

" Допълнителното количество ваксини, които ние ще поръчаме на " Пфайзер ", са 1 500 000. Ще се опитаме доставките, които са за четвъртото тримесечие, да ги изместим за второ тримесечие ", сподели здравният министър. 

Що се отнася до производството на ваксини в страната, министър Ангелов посочи, че става въпрос за самодейност на Европейски Съюз за  създаването на развъдник HERA и всяка от държавите-членки ще може да кандидатства с индустриалните мощности, които има.

" Ние ще се възползваме от това. Знаете, че България има извънреден опит в производството на ваксини и се надяваме да бъдем утвърдени в тази посока ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР