България и Сърбия завършиха наравно 1:1 в мач от група

...
България и Сърбия завършиха наравно 1:1 в мач от група
Коментари Харесай

България не издържа и изпусна победата срещу Сърбия в самия край

България и Сърбия приключиха наедно 1:1 в мач от група G на европейските квалификации. На стадион " Хювефарма Арена " в Разград нашите бяха на секунди от популярна победа над любимеца в групата, само че не устояха и инкасираха късен изравнителен гол.


Гостите, водени от селекционера Драган Стойкович, дойдоха без огромна част от звездите си в офанзива, като срещата заради разнообразни проблеми пропуснаха Лука Йович, Александър Митрович и Душан Влахович. " Плавите " започнаха по-уверено и владееха самодейността, само че рядко стигаха до съществени рискове пред вратата на Иван Дюлгеров. Две от ситуациите им пристигнаха след ъглови удари, а при една офанзива с добра интервенция се регистрира Валентин Антов. От другата страна, изстрел на Ивайло Чочев мина над вратата на Ваня Милинкович-Савич, преди да се стигне и до най-хубавата обстановка въобще в мача. Тя бе пред сръбската врата. Капитанът Кирил Десподов изведе с меко подаване Георги Русев, който напредна с топка в крайници и излезе очи в очи със стража на западните ни съседи, само че стреля неопределено, пропускайки златна опция да открие резултата за Младен Кръстаич и компания.

Нищо не можеше да попречи обаче на Десподов, който ликува в прегръдките на съотборниците си в 47-та минута. Нападателят на Лудогорец получи добър пас от Чочев и с удар по земя преодоля Милинкович-Савич за 1:0. Сърбите пробваха да реагират на предизвикването, само че можеха да получат втори гол, когато резервата Филип Кръстев влезе в наказателното поле и стреля с ляв крайник, само че топката срещна напречната греда. В заключителните минути заплахите пред нашата врата зачестиха, като на два пъти Деян Йовелич бе обезверен от страхотни намеси, в това число на Илия Груев на голлинията. Стигна се и до продължението на мача, което бе шест минути. Влезлият от пейката Джордже Йованович получи добър пас, само че с решителна интервенция Антов го спря в основния миг преди удара, с цел да резервира преднината на " лъвовете ". Тя обаче се изпари безусловно в последните секунди на продължението, когато друга от промените на Стойкович - Дарко Лазович, откри по страховит метод топката и преодоля Дюлгеров за 1:1. По този метод България пропусна отлична опция да си тръгне с трите точки против любимеца в групата ни.

Победа над " плавите " щеше да бъде и първата за " трикольорите " над противника от 2003-а насам, когато печелим с 2:1 в контролна среща. България не съумя да се реваншира за равенството си против 10 от Литва в събота и е предпоследна с актив от 2 точки. Сърбия е втора със седем пункта, колкото има и водачът Унгария, спечелил семейството си на Литва с 2:0. В идващия цикъл от евроквалификации през септември " лъвовете " гостуват на Черна гора. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР