България и Румъния ще имат общ режим за проверка на

...
България и Румъния ще имат общ режим за проверка на
Коментари Харесай

България и Румъния с общи проверки на корабите по река Дунав

България и Румъния ще имат общ режим за инспекция на корабите по река Дунав. Това стана ясно след подписването в Русе на съглашение за изискванията и реда за осъществяване на взаимни инспекции на плавателни съдове по вътрешните водни пътища в българо-румънския сектор на реката.

Подписите под документа сложиха шефът на Изпълнителна организация " Морска администрация " кап. Живко Петров и генералният шеф на Румънската морска администрация Михай Андрей.

Документът е резултат от осъществяването на действия по европейски план, чиято цел е да се увеличи равнището на съгласуваност сред морските администрации на двете страни.

Сега следва да се разпишат характерни правила за корабоплаването в общия сектор на реката, както и методика за оценка на риска при речния контрол.

Като краен резултат българската и румънската морска администрация ще разполагат със програмен продукт за електронна база данни за осъществяване на инспекции на плавателните съдове в общия сектор по Дунав.

С подписването на съглашението сред България и Румъния се извършват европейски условия.

Европроектът, по който се създават разпоредбите и софтуерът за общи инспекции се финасира от програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V Румъния-България 2014-2020 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР