България и Румъния са поискали и са получили достъп до

...
България и Румъния са поискали и са получили достъп до
Коментари Харесай

България и Румъния са получили достъп до гръцкия терминал за втечнен природен газ в Ревитуса

България и Румъния са поискали и са получили достъп до терминала за полутечен газ на остров Ревитуса покрай гръцката столица Атина.

Това са съобщили източници от гръцкото министерство на околната среда и енергетиката след вчерашното посещаване на еврокомисаря по енергетиката Кадри Симсон в Ревитуса, където тя съобщи, че „ Гърция със съществуващата и плануваната си инфраструктура играе решаваща роля за снабдяването на Европейски Съюз с природен газ “.

Още през май е планувано разтоварването на 142 500 кубични метра полутечен газ за сметка на компанията МЕТ Енерджи, която работи в България.

В рамките на визитата на еврокомисаря гръцкият министър на околната среда и енергетиката Костас Скрекас й показа проекта на държавното управление за обезпечаване на енергийното доставяне при положение на спиране на доставките на природен газ от Русия, който включва разширение на потенциала на Ревитуса с прибавянето на спомагателен плаващ контейнер. Според информацията се изследват две благоприятни условия – за наемане на танкер за природен газ или за инсталирането на непрекъснат плаващ контейнер.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР