България и предложила на Република Северна Македония да охранява въздушното

...
България и предложила на Република Северна Македония да охранява въздушното
Коментари Харесай

България иска да пази небето на Северна Македония и да евакуира посолството й от Украйна

България и предложила на Република Северна Македония да охранява въздушното й пространство, както и помощ за евакуация на посолството им от Украйна, заяви външният ни министър. 

Хубавото е, че рестартирахме разговора с Република Северна Македония по политическите тематики, като чакаме да има надграждане с резултати по хоризонталните политики с амбициозните проекти на Министерския съвет във всяка една секторна политика да бъдат реализирани съответни резултати, разяснява министър Теодора Генчовска, представена от Българска телеграфна агенция.

Предвид обстоятелството, че министерствата на външните работи на България и на РСМ са координаторите на целия развой, като се изключи че водят разговора по политическите тематики, в диалозите с външния министър на РСМ разширихме обсега на полемиките, уточни Генчовска. В тази връзка по повод на Украйна предложихме на РСМ, при положение на нужда и на тяхно предпочитание, също да евакуираме екипа на тяхното посолство в Украйна, сподели министър Генчовска. Страната ни е възобновила и предлагането си да осъществява охрана на въздушното пространство на РСМ, уточни министърът.

На брифинга Теодора Генчовска представи заместник-министрите Велислава Петрова, Васил Георгиев и Ирена Димитрова. Министър Генчовска сподели, че тяхната визия и разбирането им за работа е те да са оперативни заместник-министри, да са взаимно заменяеми и да бъдат разполагаем на медиите по тематиките, за които дават отговор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР