България и Нидерландия все още не са внесли националните си

...
България и Нидерландия все още не са внесли националните си
Коментари Харесай

Юлиан Попов: Планът за възстановяване е достатъчно „зелен“

България и Нидерландия към момента не са внесли националните си проекти за възобновяване и резистентност.

От служебния кабинет увериха, че в случай че не се стигне до постоянно държавно управление, ще внесат българския проект в Брюксел.

Планът е задоволително „ зелен “ , счита Юлиан Попов, ръководител на борда на Европейския институт за успеваемост на постройките, политически консултант на Европейската климатична фондация и някогашен длъжностен екоминистър.

„ Аз не виждам да има сериозен проблем с Плана. Въпросът по-скоро е дали този проект е доста по-амбициозен от това, което Комисията изисква като най-малък предел . “

Това е неповторима опция българската стопанска система да се модернизира по метод, по който трябваше от дълго време да го направи, уточни Попов. Според него Планът се развива и непрекъснато се усъвършенства, с вкарване на нови, амбициозни детайли.

Би трябвало да приказваме за ориста на комплекса „ Марица изток “ по един доста по-отровен метод, съобщи Юлиан Попов в предаването „ Преди всички “.

„ И да не влизаме в популистични изказвания от вида – ние ще дойдем на власт, ще отидем в Брюксел и ще проведем нови договаряния, с цел да запазим „ Марица изток “.

Договореностите за централите са остарели, напомни специалистът.

Идеята, че в този момент ще предоговорим всичко, е популистична и неуместна. Или е злонамерена, или е изцяло некомпетентна . “

Според Попов може да се направи интегриран проект за развиването на района, тъй като той има скъпи активи за бъдещата енергетика и промишленост.

Те няма да останат без работа . В България има доста работа. Въпросът е дали ще могат да бъдат арестувани с положителни промишлености и положителни вложения в този район. “

За първи път от повече 20 години в България тече натоварен политически спор за съответни политически решения – каква би трябвало да бъде пенсионната система, каква би трябвало да бъде здравната система, най-накрая стартира спор каква би трябвало да бъде енергетиката “, разяснява Юлиян Попов, който вижда в политическата рецесия положителна страна.
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР