България и Македония ще си сътрудничат в пилотен проект за

...
България и Македония ще си сътрудничат в пилотен проект за
Коментари Харесай

България и Македония с важна стъпка в енергийния сектор

България и Македония ще си сътрудничат в пилотен план за интеграция на енергийните пазари сред държава-член на Европейски Съюз и договаряща се страна по Договора за основаване на Енергийната общественост, оповестиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Това е регламентирано в Меморандума сред Министерството на енергетиката на Република България и Министерството на стопанската система на Република Македония за обединяване на електроенергийните пазари „ ден напред “. Документът бе подписан през днешния ден от министъра на енергетиката Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967... към профила и македонския й сътрудник – министъра на стопанската система Крешник Бектеши, в границите на срещата на високо ниво Европейски Съюз – Западни Балкани, която се организира в София.

Меморандумът цели основаването на равнопоставена правна и регулаторна основа за обединяването на пазарите на електрическа енергия „ ден напред “ сред двете страни при недискриминационни и обективни условия.

Подписването на документа сред двете страни е детайл от общите старания за съгласуваност в енергийния бранш, основаване на работни места и развиване на конкурентен и интегриран енергиен пазар в района, напълно в синхрон с поредната политика на Република България за гарантиране на устойчиви и налични енергийни доставки за Югоизточна Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР