България и Гърция активизират контактите си в сферата на отбраната.

...
България и Гърция активизират контактите си в сферата на отбраната.
Коментари Харесай

Заместник-министрите на България и Гърция потвърдиха сътрудничеството в областта на отбраната

България и Гърция засилват контактите си в областта на защитата. Дни след формалната аудиенция в Атина на министъра на защитата Драгомир Заков и водената от него българска делегация през днешния ден, 20 юни, заместник-министърът на защитата Йордан Божилов одобри заместник-министъра на националната защита на Република Гърция Николаос Хардаляс. Именно заместник-министър Хардаляс беше хазаин на българската делегация на 9 юни в гръцката столица, откакто гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос даде позитивен тест за Ковид-19 и не съумя да се срещне с нея.

Заместник-министър Йордан Божилов и заместник-министър Николаос Хардаляс потвърдиха вероятностите за развиване на двустранните връзки в областта на защитата. Те подчертаха смисъла на положителните съседски връзки сред двете страни за стабилността в района. Обсъдена бе и поддръжката от двете страни за решението на НАТО да укрепва сигурността на източния фланг посредством на практика дейности. Подчертано бе, че присъединяване на гръцки военнослужещи в бойната група, ситуирана в България, с рамкова страна Италия, е от основна значимост. Набелязани бяха също и съответни дейности на двете страни по отношение на разнообразни районни начинания, в които вземат участие.

Заместник-министър Николаос Хардаляс ще участва във вторник, 21 юни, на Софийския стопански конгрес, където ще продължи разискването на тези и други тематики от значимост за района. Очаква се в него присъединяване да вземе и министър Драгомир Заков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР