България и Дания ще задълбочат сътрудничеството си в областта на

...
България и Дания ще задълбочат сътрудничеството си в областта на
Коментари Харесай

България и Дания ще обменят опит в училищните иновации

България и Дания ще задълбочат съдействието си в региона на образованието, оповестиха от МОН.

За това се договориха министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и Н. Пр. господин Йес Нилсен, ексклузивен и пълномощен дипломат на Дания. По време на срещата сред тях бяха разисквани опциите за взаимни начинания за развиване на двустранните връзки при въвеждането на нововъведения в учебните заведения .

„ Нашият фокус е в българското учебно заведение освен да се вкарат сполучливо технологиите, само че да се съчетаят с личностното развиване на децата. Тук Дания има голям опит. Затова за нас е значим обменът при подготовка на учители и сред обособени учебни заведения “, сподели министър Галин Цоков. Той акцентира, че от изгода за учителите е да видят друг модел на работа, взаимно преподаване и благоприятни условия за друг метод на показване на познания, като се сложи фокус на построяването на прочувствени и обществени умения у децата .

Посланик Нилсен поддържа задълбочаването на съдействието с България в региона на образованието и науката. Той акцентира, че българските учени са на доста високо равнище и добави, че Дания има добра взаимна работа със Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР