България и българското служебно правителство не подготвят допълнително споразумение за

...
България и българското служебно правителство не подготвят допълнително споразумение за
Коментари Харесай

Министър Димитър Стоянов: България не подготвя предоставяне на допълнителна военна помощ за Украйна

" България и българското служебно държавно управление не приготвят в допълнение съглашение за даване на спомагателна военна и военно-техническа помощ ". Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в взаимно съвещание на своите европейски сътрудници, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9909
На срещата се разискват опциите за по-нататъшна военна поддръжка за Украйна.

" Днес беше разискван план за взаимно придобиване и даване на 155-милиметрови снаряди ", посочи Стоянов.

По неговите думи България не е част от тази обща социална поръчка и няма по какъв начин да бъде, защото Българската войска не разполага със средства, които могат да употребяват този диаметър.

Стоянов посочи, че в държавните фабрики " Терем " не се създават муниции от посочения диаметър. " Доколкото ми е известно, сходни качества имат Вазовските машиностроителни фабрики, " Емко " и " Трансмобил " - това са български компании, частни и държавни ", добави той.

" Българската войска дава това, което може да бъде предоставено. Ние сме под норматива за запасите, тъй че няма по какъв начин в допълнение да бъде предоставена военна помощ ", разясни министърът.

Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва съобщи, че кардинално общите публични поръчки в защитата са желани и означи, че нашата страна се е присъединила в взаимна поръчка за противоракетни комплекси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР