България и Австрия ще работят за приемственост в европейските политики

...
България и Австрия ще работят за приемственост в европейските политики
Коментари Харесай

Външният министър на Австрия на посещение у нас

България и Австрия ще работят за последователност в европейските политики в границите на своите поредни ръководи. Това е общата позиция на президента Радев и външния министър на Австрия. Катрин Кнайсл се срещна през днешния ден в София и с вицепремиера Екатерина Захариева. България и Австрия би трябвало непрекъснато да обменят информация, с цел да няма спиране по значимите политики сред двете ръководи, счита министър Захариева.

 © Българска телеграфна агенция
Като значим общ приоритет беше посочено европейското бъдеще на Западните Балкани. Австрийската гостенка похвали метода, по който България пази външните за евросъюза граници и съобщи, че страната й ще продължи да поддържа присъединението ни към Шенген. Общо беше мнението, че би трябвало да се работи интензивно по многогодишната финансова рамка, смяната на дъблинските съглашения за мигрантите и солидарната европейска отбрана на външните граници.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Няма по какъв начин страните, които са външни граници на Европейски Съюз, да бъдат оставени сами и тук по политиката за бежанци би трябвало да се усети солидарността на другите европейски страни. Трябва да създадем новата политика по този начин, че да може да работи и в рецесия, а не да се постанова да се взимат незабавни ограничения, както беше през 2015 година за релокация, което раздели доста от страните в Европейски Съюз и докара до закъснение в това досие.  © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР