България и Албания са не само съюзници, но споделят и

...
България и Албания са не само съюзници, но споделят и
Коментари Харесай

Радев на прием по случай Трети март в Тирана: България и Албания са не само съюзници, но и приятели

България и Албания са освен съдружници, само че споделят и същинско другарство и партньорство, важен принос за което има и българското национално малцинство в страната. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си на приема във връзка Националния празник на България – 3 март, даван от посолството ни в Албания за дипломатическата общественост, изтъкнати представители на албанското общество и на българската общественост.

На приема участваха президентът Илир Мета, някогашният албански президент Реджеп Мейдани, ръководителят на Народното събрание Грамоз Ручи, представители на изпълнителната власт, както и кметовете на Девол, Корча, Пустец и Балш, в които живеят и представители на българското национално малцинство.
 пресцентър, Президентство
Държавният глава пожела на сънародниците ни в Албания триумф в тяхната историческа задача да свързват двата другарски народа. Румен Радев прикани българите в Албания да бъдат лоялни и горди жители на страната, само че да не не помнят и пазят своята българска еднаквост.
 
Президентът благодари на представителите на албанските институции, които участваха на приема, за признатите законови разпореждания, с които се основава опция за българското национално малцинство да упражнява своите права.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР