България и Албания бяха приети за нови членки на Съвета

...
България и Албания бяха приети за нови членки на Съвета
Коментари Харесай

България бе избрана в Съвета по правата на човека на ООН. Не и Русия

България и Албания бяха признати за нови членки на Съвета по правата на индивида на Организацията на обединените народи (ООН) на Общо заседание в Ню Йорк, съобщи " Ройтерс ".

При тайното гласоподаване страната ни получи 160 гласа, Албания - 123, а опитът на Русия да се завърне претърпя крах - 83 вота. Трябваше да бъдат определени две страни, по този начин кандидатурата на Москва остана на трето място от Източна Европа.

Другата оспорвана конкуренция беше в Латинска Америка и Карибския басейн, където Куба, Бразилия, Доминикана и Перу се бореха за три квоти, само че в последна сметка Перу загуби.

Останалите районни съревнования не бяха по този начин оспорвани. Китай, Япония, Кувейт и Индонезия бяха определени да съставляват Азия, а Бурунди, Малави, Гана и Кот д`Ивоар ще заемат четирите позиции, полагащи се на Африка. Франция и Нидерландия ще съставляват Запада.

Това гласоподаване се преглежда като решителен тест за напъните на Запада да държи Москва дипломатически изолирана след нахлуването й в Украйна, написа " Ройтерс ". Заради нашествието си в прилежащата страна преди 18 месеца Русия беше изгонена от основания в Женева Съвет по правата на индивида на Организация на обединените нации, напомня организацията.

Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида е интернационален правозащитен орган в системата на Организация на обединените нации, заменил Комисията на Организация на обединените нации по правата на индивида. Съветът е помощен орган на Общото заседание. Първото му съвещание се организира на 19 юни 2006 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР