България е започнала преговори с Турция за осигуряване на трасе

...
България е започнала преговори с Турция за осигуряване на трасе
Коментари Харесай

България вече преговаря с Турция за алтернативно трасе за доставка на газ

България е почнала договаряния с Турция за обезпечаване на трасе за доставка на природен газ като различен маршрут. Това заяви за Българска национална телевизия изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов.

Днес той посрещна депутати от енергийната комисия към Народното събрание в Чирен. Въпреки желанието за изнесено съвещание на комисията в Чирен обаче до такова не се стигна, защото доста народни представители не откликнаха на поканата.

Малинов увери, че " Булгартрансгаз " е подготвена да изпълни хранилището до края на лятото и есента.

По негови думи към момента в хранилището има над 113 млн. куб. м природен газ, което съставлява към 21% от техническия потенциал за предпазване.

Той изясни, че за този интервал от годината това е един естествен размер и спрямо предходната година това е с към 6% повече газ в хранилището.

Приключи добивният сезон, сега сме в интервал на нагнетяване и на дневна база се нагнетяват към 1 милион куб. м. природен газ, означи Малинов.

Той уточни, че при потребност хранилището може да проработи и през лятото, но сега количествата са задоволителни за 30 дни и могат да обезпечат към 40% от лятното ползване на природен газ.

Вчера е направена следващата проба на трасето сред България и Гърция и е открито, че всичко върви по проект, тъй че тръбата да бъде приключена в период, уточни още Малинов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР