България е вход към Европа благодарение на географското си положение

...
България е вход към Европа благодарение на географското си положение
Коментари Харесай

И премиерът рекламира България пред американски компании

България е вход към Европа с помощта на географското си състояние и границата с Турция. Това съобщи министър председателят Николай Денков на среща с представители на 15 от най-големите американски компании. В нея участваха и посланикът на Съединени американски щати у нас Кенет Мертен и ръководителят на Американо-Централноевропейската бизнес асоциация Ерик Стюарт.

По думи на Денков дружно с положителното обучение, което обезпечава подготовката на гении и специалисти, страната предлага голям брой благоприятни условия за вложения.

Министър-председателят уточни, че районът ще се развива и изрази предпочитание България да бъде централна част от този развой.

Убеден съм, че можем да я превърнем в негов бранд, посочи той и добави, че страната ни е мощна в голям брой сфери, като електрониката, осведомителните технологии, роботиката, медицина, автомобилната промишленост, отбранителната промишленост.
 Преките задгранични вложения в България са се нараснали с 300% от началото на 2022 година
Преките задгранични вложения в България са се нараснали с 300% от началото на 2022 година

Приоритет за вложенията са регионите в страната с по-висока за безработица

" Искаме да развием съвременна европейска високотехнологичната промишленост. Имаме всички условия да създадем нещо по-голямо. Затова търсим по-големи вложители като вас ", обърна се към участниците в срещата Денков.

Той открои икономическия напредък на България макар пандемията и войната в Украйна - брутният вътрешен артикул на страната ни бележи растеж от 3,9% през 2022 година

На срещата беше изтъкнато значителното значение на политическата непоклатимост в страната за привличане на вложения и развиване на бизнес средата.

Премиерът увери, че постигането на част от целите на кабинета - приемането на страната ни в присъединението ѝ към еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване, ще бъде основа, върху която България ще развие своите благоприятни условия.

Представителите на всяка една от фирмите описаха за своята активност и роля на пазара. Те са част от браншове като опазване на здравето, защита, осведомителни и информационни технологии, банково дело и възобновима сила.

Припомняме, през вчерашния ден и президентът  условията за бизнес у нас
 Румен Радев похвали пред американски компании изискванията за бизнес у нас
Румен Радев похвали пред американски компании изискванията за бизнес у нас

Кенет Мертен: От интерес за Съединени американски щати е България да е мощна и просперираща
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР