България е вързана към еврото, ние не правим собствена монетарна

...
България е вързана към еврото, ние не правим собствена монетарна
Коментари Харесай

Асен Василев със стряскащо признание: Инфлацията ще изяде всичко, ще правим капиталови разходи

България е вързана към еврото, ние не вършим лична парична политика. Ако не създадем тези спомагателни финансови разноски, инфлацията ще изяде всичко. Това съобщи по Българска национална телевизия финансовият министър Асен Василев. На процедура той призна, че развихрилата се при четворната коалиция висока инфлация на практика обезсмисля всичко, което толкоз гръмко провъзгласяваха първоначално четирите партии в нея.

С това самопризнание вицепремиерът и финансов министър де факто декларира, че нито бюджетът е обществен, нито разноските имат действителна изгода и смисъл, нито пък уверенията на Петков, Василев, Нинова, Йорданов, Гьоков, Атанасов и сие по какъв начин в България при тяхното ръководство нямало да има небогати пенсионери и хора, ровещи по кофите с отпадък, са освен това от празни фойерверки. Видимо е, че за няколко месеца по улиците на българските градове се появиха от дълго време забравените тълпи от клошари и хора, които ровят тъкмо в кофите за отпадък.

На въпроса за какво обиди работодателите, които държат на минималната работна заплата, Василев съобщи:
" Истината е, че няма по какъв начин ние да станем богата страна, в случай че споделяме, че нашето конкурентно преимущество са ниските приходи и заплати. Точно по тази причина вършим тези вложения. Нашето преимущество би трябвало да е квалифицирана работна ръка, осъвременена инфраструктура... това е, което ще ни направи богати, а не ниската работна заплата ".

По тематиката за промяната на управлението на " Булгаргаз ", вицепремиерът съобщи:
Търсим решение на това, че България не употребява азерски газ, който сега е три пъти по-евтин от газа, който употребяваме от " Газпром ". Това е решението, което търсим. Опитахме с настоящото управление на " Булгаргаз ", то извади вода от девет кладенеца да ни изясни за какво такова решение не е допустимо и че няма смисъл изобщо дори да се опитва. " Какви медиатори? Как могат да бъдат върнати медиатори по контракти, в които " Булгаргаз " има непосредствено съглашение с азерската компания и с Газпром ", добави Василев по отношение на рецензиите на президента Радев за уволненията в " Булгаргаз ".

Василев разяснява и анулирания от съда български лист по закона " Магнитски ":
" Когато беше признат законът " Магнитски ", имаше голяма заплаха за българската стопанска система. Правителството даде директива на държавните предприятия да не се " заразят " от работа с тези хора ", изясни той. Със сигурност ще апелираме, до момента в който влезе законовата рамка, добави той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР