България е в топ пет на дестинациите за полски туристи,

...
България е в топ пет на дестинациите за полски туристи,
Коментари Харесай

Зарица Динкова: България е топ дестинация за полски туристи

България е в топ пет на дестинациите за полски туристи, като повече от 250 000 са посетителите от началото на тази година, което е растеж от 19% по отношение на същия интервал на предходната година. Това сподели министърът на туризма Зарица Динкова по време на среща с Анджей Гут-Мостови, държавен секретар в Министерството на спорта и туризма на Полша, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Министър Динкова е на работно посещаване в полската страна във връзка провеждането на 2-рия Европейски конгрес за спорт и туризъм и 3-тата двустранна среща на специалистите в туризма. Тя акцентира, че тази година 21 български плажа и 1 яхтено пристанище са удостоени със международния стандарт „ Син байрак “, а 11 български хотела са отличени със документ „ Зелен ключ “. Друг добър образец е Албена, един от най-старите и водещи български курорти, показан като най-хубава процедура за ръководство на отпадъците, локални източници на храна и възобновима сила на неофициалната среща на екоминистрите на Европейски Съюз в Стокхолм този април. “Тези няколко образеца ясно демонстрират трансформацията на българската туристическа промишленост към по-конкурентоспособна, устойчива и по-дигитална ”, добави министър Динкова.

“Туризмът е от извънредно значение освен за стопанската система, само че и за реализиране и одобряване на връзки сред нашите нации и култури. Традиционно България е място, което доста поляци избират за своята отмора ", съобщи от своя страна Анджей Гут-Мостови.

Министър Динкова организира среща и с полския президент Анджей Дуда, който също участва на Европейския конгрес по спорт и туризъм. На него бе оповестена и новината, че Полша ще бъде хазаин на Летните Олимпийски игри през 2027 година

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР