България е в напреднала подготовка за всички възможни сценарии за

...
България е в напреднала подготовка за всички възможни сценарии за
Коментари Харесай

Борисов: България е в напреднала подготовка за всички възможни сценарии за Брекзит

„ България е в напреднала подготовка за всички вероятни сюжети за Брекзит. Вече имаме два признати проекта за деяние, свързани с отдръпването на Англия от Европейски Съюз - „ със договорка “ и „ без договорка “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на двустранната си среща с основния договарящ на Европейски Съюз по въпросите на Брекзит Мишел Барние, която се организира в границите на Мюнхенската конференция по сигурността, заяви пресслужбата на Министерския съвет.

В диалозите българският министър-председател уточни, че държим на основната роля на Европейската комисия за постигането на съгласуван метод сред страните членки, изключително във връзка с подготвеността за Брекзит.

„ За България преди всичко стоят правата на жителите, в това число - обществените и здравните, пенсиите “, добави министър председателят Борисов. Той съобщи цялостна поддръжка към основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние и го поздрави за отличната работа на преговорния екип.

„ Споразумението за отдръпване е допустимо най-хубавата основа за уреждането на Брекзит. То дефинира внимателен баланс, който подсигурява правата на жителите и бизнеса, бюджета на Европейски Съюз, целостта на Единния пазар и мирния развой в Ирландия “, сподели още министър председателят Борисов пред Мишел Барние.

Българският министър-председател съобщи, че поддържаме визията на Европейска комисия, че Споразумението не предстои на предоговаряне.

„ В този подтекст високо оценяваме напъните на Комисията за намиране на допустима опция в разговор с английската страна. Надяваме се Споразумението да бъде подкрепено от английския парламент “, сподели още министър председателят Борисов.

Той бе безапелационен, че в сегашния основен миг единството на 27-те страни членки на Европейски Съюз е от изключителна значимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР