България е в ключовата фаза по изпълнение на. Това заяви

...
България е в ключовата фаза по изпълнение на. Това заяви
Коментари Харесай

Пеканов слуша МВФ и Световната банка - по-консервативен бюджет

България е в основната фаза по осъществяване на. Това съобщи пред БНР вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, който оглавява българската делегация на годишните срещи на Международния валутен фонд и на Световната банка във Вашингтон.

Той посочи, че това включва промени, които с години са се бавили, както и доста капиталови планове.

За да можем да ги използван по най-хубавия метод, Световната банка ще съветва страната ни по някои от основните промени и планове - като промяната във връзка с енергийната беднотия , изясни Пеканов.

Той уточни, че Световната банка ще сътрудничи на страната ни и за плана за геотермална сила - България да изследва ресурсите си и по най-хубавия метод да се възползва от тях.
 В ЕЦБ не изключват световна криза
В ЕЦБ не изключват световна криза

Развиващите се страни към този момент страдат от възходящите лихвени проценти, понижените притоци на капитали и мощния $

По негови думи е внезапно посланието на институциите - че има потребност от по-консервативни бюджети . Това идвало в отклик на инфлацията.

" Кризата е по-различна отпреди 10 години, когато имахме мощна криза и висока безработица. Сега това не е реалност и по тази причина стягане на фискалната политика е по-обосновано ", означи вицепремиерът.

Той съобщи, че институциите са трансформирали визията си - преди 10 години са считали, че няма проблем в интервал на по-лека експанзивна парична политика да има стягане на фискалната политика, до момента в който в този момент общото обръщение е, че двата инструмента на макроикономическата политика - паричната през лихвите и фискалната през бюджета, би трябвало да гледат в една посока - усмиряване на инфлацията .
 МВФ вижда риск от криза и понижава прогнозата за напредък през 2023 година
МВФ вижда риск от криза и понижава прогнозата за напредък през 2023 година

Георгиева: Очакваме световна загуба на произвеждане от към Щатски долар 4 трилиона до 2026 година

Пеканов бе безапелационен, че подпомагането от страната би трябвало да продължи, само че добре таргетирано.

Според него то би трябвало да бъде ориентирано към семействата, които страдат от покачващите се разноски на живот, както и към елементи от бизнеса, само че без да е разточително.

По думи на вицепремиера е спомагателен знак на непоклатимост за страната ни и може да донесе повече доверие в България от страна на международните пазари.

Той обаче акцентира, че политическата неустойчивост основава спънки и забавяния, заради което би трябвало да има постоянен кабинет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР