България е усвоила 0 лв. за 3 години по най-големите

...
България е усвоила 0 лв. за 3 години по най-големите
Коментари Харесай

0 лв. за 3 г. сме усвоили по Околна среда и Транспорт и пътища, общо 3,01% от 23 млрд. еврофондове

България е усвоила 0 лева за 3 години по най-големите и най-важните европейски стратегии Околна среда и Транспортна съгласуваност, където е и пътната инфраструктура – там, където сме най-зле и имаме най-голяма потребност. Първата стратегия е с бюджет 3 565 881 521,01 лева, а втората с 3 718 352 670,79 лева Това е една-трета от всичките ни еврофондове , които са ни отпуснати до 2027 година – общо 23 млрд.лв., от които 19 милиарда са средствата от Европейска комисия, а останалите са наше доплащане.

Общо по 5 стратегии имаме 0 лева усвоени и, което е по-лошото – 0 плана, сочат безпристрастните данни на държавната система ИСУН. " Пусни си фиш ”, гласи мъдростта, която е римейк на викането на неволята.
Много зле сме и по другите стратегии. Понеже министър председателят Денков доста обича да го титуловат " учен ” – купа, която самичък си даде, до момента в който беше министър, усвояването по стратегия Научни проучвания е 1,65%, а по обучение е 2,34% - и двете стратегии са милиардни, и в двете области сме с доста огромно закъснение на опашката в Европейски Съюз.

Много зле е и третата най-голяма стратегия, наред с Околна среда и Транспорт – Регионално развиване, по която сме усвоили едвам 3,01% от 3 605 561 104,71 лева В нея е осъществен всичко на всичко един план. А точно оттова пристигнаха парите, с които живнаха общините ни, които към този момент трета година не могат да видят и евро по тази стратегия, на която другояче доста разчитаха. И която е 3,5 пъти по-голяма от по този начин обилно рекламираната сега около бюджета държавна стратегия за общините, по която дадоха на кметовете 4 часа, с цел да си попълнят документите, тъй че да не могат да вземат нищо.

Благодарение на програмата за Храни, която дава 15,46 % асимилиране, междинният % се подвига до 3,01% за всички фондове.

Радостина Тонева

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР