България е страната от ЕС с най-ниска средна цена на

...
България е страната от ЕС с най-ниска средна цена на
Коментари Харесай

Жилищата у нас най-евтини в ЕС

България е страната от Европейски Съюз с най-ниска междинна цена на квадратен метър жилищна повърхност и най-ниски наеми. Средната цена на квадратен метър у нас е 932 евро, а наемите са приблизително 310 евро, демонстрира проучване на Compare the Market Australia. На второ място е Румъния със междинна цена на квадратен метър от към 1264 евро, а на месечния наем - 349 евро.
България е на седмо място в Европейски Съюз по най-голям дял на хората, които живеят в лични жилища, демонстрира още проучването. Румъния е преди всичко по този индикатор с 96,1%. Това е с над 45% повече в сравнение с са притежателите в Германия. Словакия е на второ място с дял от 92,3% на хората, които живеят в лични жилища. Преди България са и Хърватия, Унгария, Литва и Полша. У нас 84,3% от хората живеят в лични домове.
В Словакия междинната цена на квадратен метър доближава 2045 евро, а месечният наем - 550 евро. Жилищната благосъстоятелност в страната е към 50% през 80-те години на предишния век, само че по-късно се усилва стремглаво с процъфтяването на имотния пазар след рухването на комунизма.
Хърватия и Унгария поделят третото място в изследването, като там 91,3% от популацията живее в лични жилища. Имотите в Унгария костват приблизително към 2250 евро на кв. метър, а месечният наем доближава близо 453 евро. Имотите в Хърватия костват приблизително към 1649 евро на квадрат, а месечният наем е почти 414 евро.
Германия е страната с най-нисък % на жилищна благосъстоятелност. Там малко над половината от хората са притежатели на жилищата си - 50,4%. За разлика от страните с най-голям % на жилищната благосъстоятелност, в Германия има високи такси за прекачване при покупки на парцели и няма данъчни отстъпки за лихвите по ипотечен заем, което затруднява купувачите.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР