България е сред топ пет на страните от ЕС с

...
България е сред топ пет на страните от ЕС с
Коментари Харесай

Българите са сред първенците по редовно пиене

 България е измежду топ пет на страните от Европейски Съюз с максимален дял на хората, които пият всеки ден. 10,2% от българите използват алкохол всекидневно, оповестиха от Евростат, представени от " Труд ".

По този индикатор преди всичко в Европейски Съюз е Португалия, където всеки ден пият 20,7% от популацията. На второ и трето място с непосредствен резултат са Испания и Италия със надлежно 13% и 12,1% от хората. Четвъртото място си поделяме с Хърватия, където постоянното пиянство е публикувано, колкото у нас.

При младежите на възраст сред 15 и 24 години България даже е на трето място с 1,4%, които пият постоянно. Първото място при младежите си поделят Франция и Нидерландия с по 1,5%. Във възрастовите групи сред 25 и 54 години България даже е на второ място в Европейски Съюз по дял на хората, които пият всеки ден. Пред нас е единствено Португалия.

Въпреки, че българите пият постоянно, очевидно имаме просвета при използването на алкохол, тъй като рядко съществено се напиваме. У над единствено 1,7% от хората се напиват тежко най-малко един път в седмицата, като по този индикатор сме измежду последните в Европейски Съюз. На първо място е Румъния, където всяка седмица тежко се напиват 11,1% от популацията. На второ място е Люксембург с 10,5%, а на трето място е Дания с 9,1%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР