България е сред страните от ЕС с най-висок дял на

...
България е сред страните от ЕС с най-висок дял на
Коментари Харесай

40% от доходите на всеки пети у нас отиват за ток, вода и парно

България е измежду страните от Европейски Съюз с най-голям дял на разноските за комунални сметки и наем на жилището от приходите на семействата, демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат.

През 2016 година съвсем 20% от българите, които живеят в огромните градове, харчат над 40% от прихода си за заплащане на сметки за ток, вода, парно и наем за жилището, заяви Дарик. Лидер по този индикатор е Гърция с 45%, следвана от Дания и Германия надлежно с 23% и 20%.

Една пета от българите, които живеят в дребните градове, също харчат над 40% от разполагаемия си приход за жилището, което слага страната ни на второ място след Гърция (42%). Жителите в селата у нас, които харчат над 40% от разполагаемия си приход за жилището, са над 25%, което още веднъж ни подрежда на второ място в Европейски Съюз след Гърция (35%).

И по трите индикатора на последно място в Европейски Съюз е Малта с под 5% от популацията, което харчи над 40% от разполагаемия си приход за дома, сочат данните на Евростат. Подобен е и делът в Кипър.

Средно за Европейски Съюз единствено 13% от хората, които живеят в огромните градове, харчат над 40% от приходите си за жилището. В дребните градове, предградията и селата разноските са по-ниски и на една десета от популацията на Европейски Съюз се постанова да изразходва над 40% от приходите си за дома.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР