България е сред страните от ЕС с най-голям ръст на

...
България е сред страните от ЕС с най-голям ръст на
Коментари Харесай

Потреблението у нас се възстановява с бързи темпове

България е измежду страните от Европейски Съюз с максимален растеж на продажбите на дребно през месец март по отношение на същия месец на предходната година. У нас оборотът в търговията на дребно е повишен със 17,3%, при междинен растеж от 11,6% за страните от Европейски Съюз, сочат данните на Евростат, представени от в. " Труд ".

През месец март предходната година беше оповестено изключително състояние поради Covid-19 и всеобщо хората стопираха да харчат, като се изключи запасяването с храна и тоалетна хартия. Сега към този момент се върнахме на равнището на ползване от преди пандемията, което е позитивен знак за развиването на стопанската система и работните места.

От страните от Европейски Съюз максимален растеж на потреблението на годишна база е регистриран в Словакия - с 24%. Топ три се добавя от Дания (+22,6%) и Франция (+21,3%).

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Потребителите по света са натрупали спомагателни спестявания...

В страните от Европейски Съюз в границите на година по време на пандемията най-вече са нарастнали продажбите по интернет - с 37,4%, демонстрират данните на Евростат. През март оборотът в продажбите на нехранителни артикули в Европейски Съюз е с 23,6% по-голям от същия месец на предходната година. А растежът при продажбите на горива е с над 14%.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР