България е правова държава. Не бих казал, че сме корумпирана

...
България е правова държава. Не бих казал, че сме корумпирана
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Не бих казал, че България е корумпирана

България е правова страна. Не бих споделил, че сме корумпирана страна. Не мога да приема упреците, че служебното държавно управление не си е свършило работата.очно противоположното – служебното държавно управление засилва всичко това, което не беше свършено. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев пред bTV.

„ Има обособени практики, които уповавам се органите доста бързо да работят и да разкрият всеки сигнал и всяка процедура за използване на корупционни схеми или други механизми и практики, тъй че да потвърдим, най-много пред българските жители, че българските лица, които заемат висши държавни длъжности, всички лица, които работят в държавна общинска администрация, дават отговор на етичните стандарти и етичните правила и няма подозрение в практики, които водят към корупция “.

Донев добави, че Шенген е народен интерес за България.

" Шенген се трансформира в общонационален проблем. Всички българи би трябвало да получат информация. Австрия открои какъв е казуса. Той е действието на Шенген, а България не е в Шенген. България не позволи поток от мигранти към Австрия. Позицията на Нидерландия е друга. Ще преминем през всички стъпки по повод продължение на разговора с двете резервирани страни. Ще работим до последно и аз съм сигурен, че България ще стане член на Шенген “ "

Донев добави, че по българската граница в никакъв случай не е стреляно. Българските гранични служители на реда подсигуряват сигурността на европейските жители. 

" Предишното държавно управление бездействаше във връзка с " Капитан Андреево ". Когато има загуба на доверие се подхващат ограничения, с цел да бъде възвърнато. "

" Не бих споделил, че президентът Румен Радев се меси в работата ми като длъжностен министър председател. Проблемите, пред които е изправена страната, са доста. Такова взаимоотношение е напълно обикновено, това е естественият звук в политиката и сред управляващите. Но по никакъв метод не бих споделил, че той се меси в решенията на държавното управление и на министрите ", добави Донев.

По отношение на първия мандат за държавно управление, връчен на проф. Николай Габровски, служебният министър председател съобщи, че България има потребност от държавно управление, което е експертно насочено.

" Когато имаме ярки политически персони, които стоят отпред, не всеки път политиките, които се осъществят, са тези, които вълнуват хората. Габровски е човек с правила и в случай че има подобаващ екип от специалисти, спазващи етични правила, би имал триумф като министър председател. "

Донев добави, че всички опасности по отношение на даването на оръжие н украйна са преценени.

" България няма просто по този начин да си дава оръжия, с които разполага. Ние преди всичко ще подсигуряваме националната си сигурност, това го изисква и договорът ни с НАТО. Трябва да подсигуряваме първо личния си суверенитет, това е ясно. Оръжието, което предоставяме на Украйна, ще се употребява при образование на украински бойци, не при бойни дейности. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР