България е последователна в законодателните си усилия за противодействие на

...
България е последователна в законодателните си усилия за противодействие на
Коментари Харесай

Зам.-министър увери ОИСР, че сме твърди в мерките срещу подкупи на чужди длъжностни лица

" България е поредна в законодателните си старания за противопоставяне на подкупа на непознати длъжностни лица ", увери заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев при откриването на интернационална конференция на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за битка с подкупването на задгранични длъжностни лица при интернационалните бизнес покупко-продажби.

Приветствие към участниците във форума насочи заместник-генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Йошики Такеучи и заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова, съобшиха от Министерството на правораздаването.

" Борбата с корупцията е приоритет на няколко държавно управление на България, в това число и на служебното държавно управление сега. Страната ни е член на интернационалната работна група за битка против подкупването в интернационалните търговски покупко-продажби от момента на присъединението си към Организацията за икономическо сътрудничество и раз ", заяви Дечев.

Той уточни, че сега под негово управление специалисти в Министерството на правораздаването работят по изменение на Наказателния кодекс (НК) и Закона за административните нарушавания и санкции (ЗАНН) по отношение на подкупа на непознати длъжностни лица в интернационалните покупко-продажби и отговорността, която те следва да носят - наказателна, в случай че са физически лица или административна, в случай че активността е обвързвана и с юридическо лице.

Според Дечев за българските управляващи отчетите и рекомендациите на Работната група за битка с подкупа в интернационалните търговски покупко-продажби на Организацията за икономическо сътрудничество и раз постоянно са представлявали скъпи насоки и насочна точка за промени в региона на противодействието на корупцията и в частност на подкупа на непознати длъжностни лица.

Той означи, че през последните 10 години България е приела редица значими ограничения за привеждане на националното законодателство в региона на подкупването на непознати длъжностни лица в сходство със стандартите на Конвенцията на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. " По самодейност на Министерството на правораздаването беше променен Наказателен кодекс, тъй че да обхване категорично случаите на деен рушвет и търговия с въздействие, когато облагата е предопределена за трето лице. Съществени промени бяха въведени и с промените в Закон за административните нарушения и наказания по отношение на отговорността на юридическите лица за закононарушения. България промени и Закона за корпоративното подоходно облагане, с цел да забрани категорично приспадането на налози за подкупи и разноски за подкупи. Бе признат и нов Закон за счетоводството, с който възбраната за водене на подправено счетоводство беше приведена в сходство с условията на член 8 от Конвенцията на Организацията за икономическо сътрудничество и раз ", показват от правосъдното министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР