България е парламентарна република. Решенията и тяхното изпълнение зависят от

...
България е парламентарна република. Решенията и тяхното изпълнение зависят от
Коментари Харесай

Акад. Николай Денков: Напрежението ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ дойде след смяната на Гешев със Сарафов

България е парламентарна република. Решенията и тяхното осъществяване зависят от Народното събрание и от излъченото постоянно държавно управление. В нашите дейности ние прецизно съблюдаваме решенията на Народното събрание. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков в отговор на думите на президента Румен Радев, че новото държавно управление се пробва да тласне България към войната.

Войната си е там, където си е. Има една единствена гаранция за България и това е присъединяване ѝ в Северноатлантическия пакт. Държави, които не са членове на този пакт – Молдова, Украйна, Армения, Грузия, всяка от тях има доста съществени проблеми, уточни Денков.

В същото време доста по-малки страни нямат такива проблеми, тъй като са членове на Северноатлантическия пакт. България би трябвало да следва всички условия, които следват от това присъединяване, ние нямаме по-добър поръчител за нашата сигурност. Когато някоя от страните е застрашена и има общо решение, България да бъде пълновръстен член на в намирането на това решение, акцентира министър председателят.

Той сподели още, че служебното държавно управление съща е изпращало военна помощ на Украйна, а министърът на защитата Тодор Тагарев няколко пъти е подчертал, че подготвяната помощ е доста сходна на това, което е изпратил и служебният кабинет.

За да има държавно управление и парламент, те би трябвало да вършат нещо потребно за страната. Именно по тази причина първото нещо, което направихме е първите дни на това Народно заседание, беше да подготвим законодателна стратегия с 20 законопроекта. Истинската причина за напрежението през днешния ден е, че след промяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов имаме внезапно отклоняване от законодателната стратегия, която бяхме приели, разяснява напрежението сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ акад. Николай Денков.

По думите му нямало проблем с кадровите назначения, тъй като той съгласувал всички назначени заместник-министри с вицепремиера Мария Габриел, а тя ги съгласувала с ГЕРБ.

На фона на разногласията в Народното събрание кабинетът се събира днес следобед на изключително съвещание. Като първа точка в дневния ред е записан изборът на кандидат за еврокомисар, който България трябва да номинира на мястото на Мария Габриел. От ГЕРБ предложиха  Илиана Иванова - ръководител на Комитета за надзор на качеството в Европейската счете палата, а от " Продължаваме промяната - Демократична България "  - депутата Даниел Лорер. Втората точка в дневния ред на министрите са отчисленията към бюджета на облагата на държавните компании. По този метод съгласно финансовия министър Асен Василев ще влязат около 780 млн. лева спомагателни доходи в бюджета за тази година. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР