България е отказала доставки на новата американска ваксина Новавакс“ заради

...
България е отказала доставки на новата американска ваксина Новавакс“ заради
Коментари Харесай

България проучва възможности за доставяне на „Новавакс“ от Швеция

България е отказала доставки на новата американска ваксина „ Новавакс “ поради задоволителни количества от към този момент прилаганите ваксини у нас. Това решение е взето от служебния кабинет още през август предходната година.

България изследва благоприятни условия за снабдяване на съответната ваксина от Швеция, разгласи по време на парламентарния надзор здравният министър Асена Сербезова.

„ Следва да се проведат договаряния с Швеция или друга страна членка, т.е. ние към този момент не можем да се възползваме към този момент от опциите на контракта, само че сме влезнали в диалози с Швеция. Или да се проведат договаряния за дарения на дози от тази ваксина от страна членка на Европейски Съюз за България – това също е една алтернатива “, изясни тя.

Министър Сербезова сподели още, че и в двата случая за подписване на съглашение следва да се извърши процедурата, планувана в закона за интернационалните контракти. А в случай че тези съглашение плануват дела за арбитраж и използвано задгранично право, то следва да има ратификация от Народното събрание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР