България е наш стратегически партньор и един от най-големите приятели

...
България е наш стратегически партньор и един от най-големите приятели
Коментари Харесай

Заев: България е наш стратегически партньор, искрен и голям приятел

България е наш стратегически сътрудник и един от най-големите другари на Република Северна Македония, съобщи министър председателят на Северна Македония Зоран Заев, представен от организация МИА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заев сподели това в отговор на журналистически въпрос кои са алените линии, за които приказва българският президент Румен Радев, който на среща с посланици в България сподели, че поддръжката на София за Скопие не е безусловна.

Заев сподели на конференция в държавното управление, че би трябвало да прочете изказването на българския президент, с цел да се осведоми изцяло за казаното от него, само че изрази убеденост, че България ще бъде авангардният покровител на интеграционните процеси на Северна Македония и че думите на Радев са претекст за превъзмогване на разликите сред комисиите по историческите въпроси.

" България е наш откровен и огромен другар, само че в същото време интеграцията на Република Северна Македония в НАТО и Европейски Съюз е в интерес и на България. Това неведнъж са изтъквали и президентът Радев, и министър председателят Бойко Борисов, тъй че имам вяра, че може би използването на думите значи и мотивация на двете страни да превъзмогнат откритите сега въпроси сред двете комисии по историческите разлики. Вярвам, че посланието е в този дух ", сподели Заев.

Тъкмо Борисов и изключително Радев постоянно споделят, че другарството пораства и се развива. Всички сме длъжни да се отнасяме по този начин, посочи Заев. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР