България е на трето място в света по специалисти в

...
България е на трето място в света по специалисти в
Коментари Харесай

Министър Стойчева: България e на трето място по ИТ специалисти в света

„ България е на трето място в света по експерти в областта на осведомителните технологии и на второ място по прелест на фрагменти в старт-ъп браншове “.

Това съобщи пред „ Българска национална телевизия “ министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева , която даде висока на макроикономическата обстановка в страната. Според нея индикаторите ни са доста положителни и също по този начин можем да се похвалим с добър % сред дълга и брутния вътрешен артикул на страната. 

„ България има гений, има фрагменти! “

Министър Стойчева изрази мнение, че България има потребност от дълготрайно целеполагене и предвидимост, в случай че желае да притегли нови вложения. Поради тази причина отрасловото ведомство изготвя обстоен разбор на средата, въз основата на който след това ще бъдат заложени съответни цели за осъществяване.

По думите ѝ дейната работа в тази тенденция продължава през последните пет месеца от чиновниците на министерството, като задачата е България да бъде разпозната като положително място за вложения най-много от страна на високотехнологични компании

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР