България е на прага на криза, подобна на гръцката, каза

...
България е на прага на криза, подобна на гръцката, каза
Коментари Харесай

България е на прага на криза, подобна на гръцката, според Бойко Борисов

България е на прага на рецесия, сходна на гръцката, сподели през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред участниците в Националната младежка академия на партията, която се организира във Варна.

Заедно с него бяха заместник-председателят на партията Даниел Митов, ръководителите на парламентарните комисии по енергетика и по защита Делян Добрев и Христо Гаджев, депутати, кметът на крайморския град Иван Портних.

Борисов разяснява рекомендации на Европейската комисия, които изискват от страната ни строга фискална политика. Той подчертава върху нуждата от резистентност на дълга и резистентен напредък на стопанската система. По думите му това значи да харчим, колкото изкарваме, и да имаме остатък в бюджета, а не да се теглят заеми. Ако не съблюдаваме рекомендациите, следват наказателни процедури, добави водачът на ГЕРБ. Според него, в случай че страната ни не се съобрази, ще пристигна някой извън, който ще ни наложи повече финансова дисциплинираност.

Борисов разяснява още, че държавното управление на „ Продължаваме Промяната “ (ПП) е патило заеми, каквито не са натрупали кабинетите от целия преход взети дружно. Като проблем той посочи и неналичието на пари за общините. Според него девизът на партията за идните локални избори би трябвало да бъде апел да не се допусне градовете да се трансфорат в това, което сега е страната.

Не се подвеждайте от говоренето на Политическа партия, че сме се сближили с президента Румен Радев, обърна се към присъстващите младежи Борисов. Той акцентира, че страната е нещо доста по-сложно от страстите и би трябвало да се демонстрира почитание към всяка институция. Служебното държавно управление сподели доста далавери на Политическа партия, само че не поради ГЕРБ, а с цел да не бъдат приписани на сметката на президента, уточни Борисов. Той добави, че не се е срещал и чувал с президента от години, само че, в случай че бъде поканен, ще отиде на диалог с него.

За предлагането на партията за кабинет водачът на ГЕРБ уточни, че проф. Николай Габровски самичък е подбирал претендентите за министри. На него никой не може да му диктува какво да прави, по тази причина не съм се и обаждал, изясни Борисов.

За възможна поддръжка на държавно управление с третия мандат в сегашния парламент водачът на ГЕРБ уточни, че шансът да се случи такова нещо е, единствено в случай че бъде подписан документ сред партиите. По думите му в него би трябвало да бъдат заложени всички цели на тяхната групировка и останалите политически водачи да подсигуряват, че те ще се случат.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР