България е на последно място по използване на интернет в

...
България е на последно място по използване на интернет в
Коментари Харесай

България на опашката по използване на интернет в ЕС

България е на последно място по потребление на интернет в Европейския съюз. Това заяви БГНЕС, базирайки се на изследване на Евростат.

У нас едвам 68% от популацията употребява интензивно интернет, като има наклонност към увеличение.

През последните три месеца на 2019 година 87% от хората на възраст сред 16 и 74 години в Европейския съюз са употребявали интернет.

През годините потреблението на интернет нараства бързо- през 2007 година ползвателите на интернет са 57%, а през 2013 година - 75%.

Интернет се употребява основно за изпращане и приемане на имейли (75%), за намиране на информация за артикули и услуги (68%), за незабавни известия (67%) и онлайн вести (63%).

Повечето от хората са употребявали интернет за разнообразни банкови услуги (58%), за връзка в обществените мрежи (57%), за достъп до здравна информация (55%), с цел да слушат музика (53%) и за телефонни или видео диалози (52%).

Страната ни изпреварва Италия, Люксембург, Румъния и Англия по брой на жители, които през предходната година са пазарували онлайн.

От Евростат регистрират, че делът на пазаруващите през интернет през 2019 година е намалял. Това евентуално се дължи на опасенията, свързани с заплащанията или поверителността, както и опцията за корист с потреблението на данните от кредитни или дебитни карти. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР