България е на път отново да има представител в груповата

...
България е на път отново да има представител в груповата
Коментари Харесай

По-трудната битка на Лудогорец: Мястото в Европа или сърцата на публиката

България е на път още веднъж да има представител в груповата фаза на европейските клубни шампионати, в случай че Лудогорец не сътвори чутовна нелепост в реванша с Торпедо (Кутаиси). Срещу противник, който отстъпва осезаемо като класа на отбора от Разград, това наподобява малко евентуално (но не изцяло невъзможно), изключително след триумфа с 1:0 в Грузия.

Хегемонът на българската клубна сцена не се показа кой знае какъв брой безапелационно в първия мач от плейофите за попадане в главната скица на Лига Европа, само че общо взето си свърши работата. Победата можеше да бъде и по-убедителна, в случай че бяха осъществени ситуациите през второто полувреме, само че можеше и въобще да не стане факт, като се имат поради немалкото недостатъци в играта на отбора, воден от Пауло Аутуори. Да се печелят основни мачове, даже и когато си личат ясно слабостите, въпреки всичко е присъщо на тимове от по-висока класа, каквато Лудогорец очевидно е построил с годините - най-малко за това равнище .

 Снимка 374772
Източник:

А другояче тимът очевидно се намира в временен интервал, за който не уцели най-хубавия таймнинг - това се случи и при предходния опит с непознат треньор, когато Бруно Рибейро пристигна, видя и всичко се провали. И през това лято " зелените " пропиляха шанса за влизане в групите на Шампионската лига, и то с треньор/мениджър, който е печелил еквивалента на този шампионат в Южна Америка, освен това два пъти. Пауло Аутуори безспорно е измежду най-авторитетните имена в треньорска специалност в Бразилия , само че ще мине много време, преди той и футболистите му да стартират да приказват на един език, при все това много от изпълнителите на терена въпреки всичко са негови сънародници. Но това време ще му бъде обезпечено, само в случай че Лудогорец стигне въпреки всичко до утешителната премия. Затова в Разград е наложително да подходят оптимално съществено и към реванша, макар че след първия мач ролята им на любимци се затвърди още повече. А и би трябвало да употребяват шанса си , тъй като в актуалното си положение против по-класен съперник и с тази игра евентуално би било много по-различно.

 Снимка 374771
Източник:

Влизането в групите на Лига Европа, което наподобява толкоз близо, би избавило Лудогорец от разтърсвания и би осигурило европейска наличие на български тим в клубните шампионати най-малко до Нова година. Въпреки че неудовлетворението от ранното отпадане от квалификациите на Шампионската лига сигурно ще остане за дълго, този негатив може да бъде обезщетен най-малко отчасти с положително показване наесен. Като финансови резултати Лудогорец би трябвало да стигне много надалеч, с цел да спре да съжалява за пропуснатата опция да мине през МОЛ Види/Видеотон и да се бори за място при най-големите.

 Снимка 374770
Източник:

Да, българите в титулярния състав на българския първенец бяха единствено с един повече от тези в стартовите 11 на грузинския хазаин. И мнозина наши сънародници се радват, единствено когато отборът от Разград загуби или му бъде изпъден състезател ( " Ето по този начин е в Европа, не като в " А " група, където не смеят да свирят против тях и да им подвигат картони " ). И въпреки всичко това е най-адекватният, класен и квалифициран тим, играещ в българското състезание, който получава откровена поддръжка (ако не на трибуните, най-малко пред тв приемниците и в обществената мрежа) от доста хора, които не попадат в синия или аления набор.

 Снимка 374769
Източник:

А и следващо присъединяване в групите на Лига Европа ще даде късмет точно на конкуренцията в Първа лига. Така се случи и в предходни години - до момента в който Лудогорец мереше сили с европейски съперници, Левски или ЦСКА успяваха да създадат мощна есен и да бъдат в играта за купата най-малко до пролетта. После Разград излизаше от евротурнирите и се насочваше единствено към купата, която непроменяемо печелеше.

През този сезон обаче не е несъмнено дали ще се получи по този начин. " Зелените " сменят " физиономията " си като игра, сменят и физиономиите в тима. Разпознаваемите футболисти стават все по-малко, макар че идващите извън сигурно не са инцидентни за разлика от огромна част от чужденците в Първа лига. От пика през 2014 година останаха капитанът Дяков, тогавашният воин Моци, който по-често е обект на офанзиви поради играта си на ръба на грубостта (и най-много тъй като остава ненаказан от съдиите), побългареният Марселиньо и другият бразилец Вандерсон, който донесе триумфа в Грузия, Върджил Мисиджан. От останалите сигурно би бил разпознат на мига от всеки почитател на футбола в България май единствено Кладиу Кешерю.

 Снимка 374768
Източник:

И не че другите играчи са слаби, те просто нямат харизмата да се трансфорат в идоли и да вдъхновят публиката , да я заведат на стадиона. Добри, даже отлични " служащи ", които оправдават мястото си в бизнес плана, някои от тях биват продавани на добра цена, без даже да са били запомнени кой знае какъв брой. По-трудната борба за Лудогорец от тази да резервира непрекъснатото си място в главната скица в Европа е вдъхновяването на хората и спечелването на сърцата на " непокръстените " фенове на футбола. " Зелените " от Разград съумяха да привлекат такива в интервала 2013-14, само че дали пък мнозина от тях не бяха просто " последователи на триумфа ", които след това се отдръпнаха, откакто модата отмина? Възможно е. Когато стотиците или хилядите, изказващи от обществената мрежа или пред тв приемниците (трудно би било да ги преброим, само че ги има ), решат, че им е забавно да пътуват към Разград, с цел да гледат този тим онлайн - и то освен против Милан, само че и против Етър, просто да го гледат, без да е належащо да пеят песни, тогава тази борба за сърцата ще запише триумф. Но тя ще бъде много по-трудна от тази за влизане в групите на Лига Европа.

 Торпедо (Кутаиси) загуби от Лудогорец с 0:1
Лудогорец взе нежен задатък против Торпедо преди реванша на българска земя

Вандерсон с следващ съдбоносен гол за " орлите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР