България е на крачка от исторически антирекорд. Трикольорите никога не

...
България е на крачка от исторически антирекорд. Трикольорите никога не
Коментари Харесай

Лъвовете са изправени пред исторически антирекорд

България е на крачка от исторически антирекорд. Трикольорите в никакъв случай не са започвали евроквалификации с една точка от първите 4 мача. При загуба от Сърбия през днешния ден Младен Кръстаич ще запише името си на стената на срама.

Никога, откогато има пресявки за еврофиналите, националният ни отбор не е тръгвал с една точица от първите си четири срещи, написа Тема спорт. Най-слабите ни стартове са за шампионатите през 2020 и 1976 година, когато въпреки всичко започваме с два пункта в първите си четири дуела.
 България се изправя против Сърбия в опит да хване последния трен за Евро 2024
България се изправя против Сърбия в опит да хване последния трен за Евро 2024

" Лъвовете " се нуждаят единствено и само от победа

Най-силният старт в историята е на златния ни отбор за европейското в Англия през 1996 година Тогава сме четири от четири, или 12 точки за начало. Тогава стигнахме и до финалите.

Статистиката ни против Сърбия също е съществено срещу нас. В 26 мача против трите разновидността на съседите - Югославия, Сърбия и Черна гора и Сърбия, имаме 6 победи и 4 ремита, като те са в контроли и разнообразни районни шампионати. В европейски квалификации имаме 4 дуела, от които единствено един еднакъв - 1:1 на 25.10.1959 година на " Васил Левски ", откакто сме изгубили преди този момент с 0:2 в Белград. Другите две загуби са за шампионата през 1984 година, когато в София падаме с 0:1, а в Сплит - с трагичното 2:3 и съдбовния пропуск на Ради Здравков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР