България е на финалната права да закупи нови съвместими с

...
България е на финалната права да закупи нови съвместими с
Коментари Харесай

Как България ще пази небето на Северна Македония?

България е на финалната права да закупи нови съвместими с НАТО изтребители и в това време стяга старите руски самолети и вертолети, на които ще разчита най-малко още няколко години. Тези планове ще костват стотици милиони левове, само че не подсигуряват ярко бъдеще за българската войска.

Военните покупко-продажби се приготвят и осъществят при закрити врата, без точни планове и проекти, с взаимни обвинявания сред ръководещи, съпротива и президент и под съпровода на дежурните премиерски " смешки ".

България към този момент влага няколко стотици милиони в закупуването на нови вертолети и самолети, само че не закупи обилни качества. Сега вместо кабинетът да си вземе урок от неприятните практики, рискува да ги повтори.

През последната седмица отговорността от ден на ден се размива, разкриват се разнообразни бизнес и политически ползи, а въпросите без отговор се усилват.

И до момента в който публичното внимание е концентрирано единствено към новите изтребители, плановете за Сухопътните войски и военната флота се бавят и има от ден на ден подозрения дали ще се осъществят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР