България е изправена пред сериозни дисбаланси в икономиката заради различна

...
България е изправена пред сериозни дисбаланси в икономиката заради различна
Коментари Харесай

Шефът на БНБ с остро предупреждение, какво ни чака

България е изправена пред съществени несъответствия в стопанската система поради друга фискална и парична политика, което може да усили и инфлацията у нас. Това изясни шефът на Българска народна банка Димитър Радев, който разяснява удължаването на бюджета за идната година.

" За един централен банкер е предизвикателство да направи коментар без цифри. Подкрепям министерството на финансите ", сподели Радев.
-->
По отношение на паричната политика има наклонност за стягане на лихвените условия. Целта на тази политика е да се ограничи търсенето и надлежно да се понижи инфлацията. Фискалната политика да върви към консолидация не към разхлабване. Виждаме обаче,

Парична политика която, цели да понижи търсенето и фискална политика, която работи в противоположна посока, би трябвало да има синхронизация сред двете политики. Имаме макроикиномически несъответствия и ограничение на ограниченията за справяне с инфлацията, изясни Радев. По думите му, има и тревожни сигнали от финансовите пазари.

Радев предизвести, че натискът към МФ ще се усили към края на годината - не би трябвало да позволяваме обстановка на ведомството да избира сред неприятни и доста неприятни решения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР