България е изключително важен партньор за нас, подчерта Волфганг Соботка

...
България е изключително важен партньор за нас, подчерта Волфганг Соботка
Коментари Харесай

България се похвали с над 75% повече наказателни производства за нелегална миграция при посещение на предс...

" България е извънредно значим сътрудник за нас ", акцентира Волфганг Соботка и добави, че като някогашен министър на вътрешните работи знае, че работата е сложна и я цени в действителност високо. " Очакваме от Турция също да поеме и да извърши отговорностите си ", добави ръководителят на Националното заседание на Австрия.

 

Австрия дружно с Нидерландия, към момента се опълчват на приемането ни в Шенген с главния претекст, че на фона на мигрантски напън в Европа е нужен повече надзор. 

 

" Много е значимо, че дойдохме на място, с цел да забележим не просто следващото инженерно оборудване и технологиите в деяние, а по какъв начин работят хората и цялата система ", акцентира ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Той изрази признателност за ежедневните старания, които поставят чиновниците и акцентира, че данните за предотвратените опити за нелегално прекосяване демонстрират, че предизвикването е голямо и е общоевропейски ангажимент да се охраняват границите на Европейски Съюз. Вярвам, че ще бъде оценено, че България се оправя по най-хубавия вероятен метод благодарение на нашите сътрудници от Съюза, добави Росен Желязков.

 

На българо-турската граница пред австрийския посетител бяха показани данни за над 150 хиляди сполучливо предотвратени опити за незаконно влизане в страната ни.

 

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев означи, че макар невиждания миграционен напън, българската страна " извънредно сполучливо противодейства на незаконната миграция ". " Отчитаме завишение на наказателните производства с над 75 % и с над 30 % нарастване на неоправдателните присъди ", акцентира той. " Това е ясно доказателство, че имаме воля и се оправяме сполучливо с незаконната миграция както с нашия запас, по този начин и с помощта на положителното взаимоотношение с партньорските служби и най-много с турската страна ", уточни Живко Коцев.

 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и ръководителят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка посетиха сектор от сухоземната държавна граница, където разгледаха инженерното възпрепятстващо оборудване и системите за наблюдаване. Те бяха осведомени с активността на „ Гранична полиция “, както и с контрола и ограниченията за попречване на опитите за нелегално влизане в България, според условията и стандартите, прилагани в страните от Шенгенското пространство.

 

След това ръководителите на парламентите на България и Австрия посетиха Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " и следиха обработването на документите и осъществяването на граничния надзор на преминаващите транспортни средства. Председателите на законодателните институции на България и Австрия бяха осведомени и за активността на взаимния контактен център за полицейско и митническо съдействие сред България, Гърция и Турция.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР