България е готова да насърчи инвестициите в проекти, който имат

...
България е готова да насърчи инвестициите в проекти, който имат
Коментари Харесай

Президентът: България ще насърчи инвеститорите, които носят добавена стойност за икономическия растеж

България е подготвена да насърчи вложенията в планове, който имат добавена стойност за българската стопанска система и за развиването на обществото. Това съобщи президентът Румен Радев, който беседва през днешния ден на „ Дондуков " 2 с представители на Американско-централноевропейската бизнес асоциация (АСЕBA). В първата за миналите 14 години задача на АСЕBA в България вземат участие едни от най-големите компании от Съединени американски щати в областта на осведомителните технологии, отбранителната промишленост, земеделието и производството на храни.

По време на срещата президентът акцентира преимуществата на страната ни като част от общия пазар на Европейски Съюз, основното разположение в Югоизточна Европа, изграждащите се енергийни и транспортни коридори, свързващи ни със прилежащите райони, атрактивното данъчно облагане и квалифицираната работна ръка. Държавният глава открои също по този начин стратегическото партньорство на България и Съединени американски щати в областта на сигурността и защитата, в битката с тероризма и в правораздаването и прикани за увеличение на равнището на икономическия и капиталов продан сред двете страни.

„ Премахването на визовите ограничавания за българските жители, пътуващи в Съединени американски щати, е фактор, който безспорно ще улесни връзката сред бизнеса и ще способства за увеличението на комерсиалния продан ", акцентира още Румен Радев. Държавният глава добави, че страната ни построява редица стопански зони и през последните години се утвърждава като център за развиване на осведомителните технологии в нашия район, което е добра причина за привличането на повече образовани младежи.

Представителите на бизнеса показаха, че редица компании от Съединени американски щати са вложили в България и техният триумф е образец за повече американски компании да изберат страната ни за определяне на индустриални мощности, за софтуерен продан и търговия. Представени бяха и разнообразни хрумвания за рационализация на Въоръжените сили на България, за съдействие във фармацевтичната индустрия, земеделието и други.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР