България е една от страните в ЕС, в която младите

...
България е една от страните в ЕС, в която младите
Коментари Харесай

Младите у нас напускат дома на родителите си след 30-годишна възраст 


България е една от страните в Европейски Съюз, в която младежите напущат фамилното гнездо в най-късна възраст - 30,3 години, демонстрират новите данни на Евростат за 2021 година

Най-рано младежите изоставен родителското домакинство в Швеция - 19 години.

Средно за Европейски Съюз тази възраст е 26,5 години.

Освен нашата страна, измежду рекордьорите по овакантяване на родителското домакинство на младежите след 30-годишна възраст са Гърция - 30,7 години, Португалия - 33,6 години, Словакия - 30,9 години и Хърватия - 33,3 години.

Данните сочат, че младежите в множеството северни и западни страни напущат дома на родителите си в средата на 20-те си години, до момента в който в южните и източните това се случва в края на 20-те и началото на 30-те им години.

В България се регистрира и разлика от близо три години и половина във възрастта на младите мъже и дами, напускащи родителското домакинство, надлежно 32 и 28 години и половина.

В страни като Швеция и Дания тази разлика е под половин година.

Мъжете напущат родителския дом след 30-годишна възраст в общо 11 страни членки (Хърватия, Португалия, Словакия, България, Гърция, Словения, Италия, Малта, Испания, Румъния и Полша), до момента в който това се отнася за дамите единствено в 2 страни (Португалия и Хърватия), до момента в който това се отнася за дамите единствено в 2 страни (Португалия и Хърватия).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР