България е една истинска държава на неограничените възможности, неограничената престъпност,

...
България е една истинска държава на неограничените възможности, неограничената престъпност,
Коментари Харесай

Как се създава ОПГ по „Харвардски“ тертип? – 1 част

България е една същинска страна на неограничените благоприятни условия, неограничената престъпност,  неограничената корупция и неограничената корист с власт.

Преди броени дни в редакцията на SafeNews се получи сигнал, съпроводен с доста документи и фотоси на написаното в него. Повод за този сигнал е обявата ни Скандално! Неизвестни компании печелят 310 млн. от АПИ.

Подателите на сигнала ни предоставиха спомагателна информация, с която желаеха да оказват помощ за изсветляването на една „ Организирана незаконна група “, както я назовават те, за източване на милиони левове за ремонт и поддръжка на пътищата в страната. Подателите на сигнала категорично ни предизвестяват, че след публикуването на този материал ще имаме съществени проблеми, но… както се споделя в онази остаряла поговорка- „ Който го е боязън от мечки, да не върви в гората. “

Как работи схемата- да проверяваш самичък себе си?

Схемата е основана да работи безотказно и е подчинена на правилото – когато проверяваш самичък себе си, в никакъв случай няма да бъдеш отговорен. Години наред пред обществото се разиграва цирк за инспекция на пътностроителни компании, които са направили некачествени поправки и строителство на пътища. Години наред България дава стотици жертви и хиляди ранени годишно по българските пътища поради некачествените им поправки. Виновни няма!

Защо се случва по този начин?

Всичко е изпипано по „ Харвардски “ обичай. Шефове на огромни компании, свързани със строителството на пътища, косвено са обвързани с подготовката и образованието на самостоятелни инспектори, от които на процедура зависи предаването на новопостроения пътен обект на страната. Становището на пътните инспектори е обвързвано с сигурността на пътя, а зад образованието им и членуването им в браншови организации косвено стоят притежателите на две от най-големите компании в страната, които са ангажирани със строителството на пътища.

От осъществена инспекция излиза наяве, че шефовете на “Трейс ” и “Юпитер 05 ” имат директна връзка с процеса на подготовка на инспектори.

Нещо повече – поръчките, които страната прави, с цел да наеме самостоятелни инспектори, минават през браншова организация, която е директно обвързвана с единия от двамата.

Става въпрос за Николай Иванов – шеф на една от най-големите компании за мантинели у нас „ Юпитер холдинг “ ЕАД Николай Иванов и в това време ръководител на Управителния съвет на Българска браншова организация пътна сигурност.

В нея са регистрирани като членове огромна част от пътните инспектори в България, които е евентуално да са попадали на строителен обект с мантинели, създадени от “Юпитер ”. Тази инспекция е осъществена от OFFNews преди цели пет години, шефовете на пътностроителните компании декларират, че инспекторите, които вършат инспекции са самостоятелни.

От Института за пътна сигурност коментират пред OFFNews тогава, че на процедура огромна част от инспекторите в България са членове именно на Българска браншова организация Пътна сигурност.

Това, което остава прикрито за обществото е, че всички компании, които печелят огромни публични поръчки в областта на строителството са членове на Българската браншова асоциация „ Пътна сигурност “. Тук можете да видите настоящия лист на членовете им: 

 Както към този момент посочихме по-горе тази асоциация се съставлява от Николай Иванов, притежател на „ Юпитер холдинг “ ЕАД и редица други компании включително и на хотел „ Персенк “ в Девин.

За него се знае, че „ Третото ловно стопанство от Южноцентралния регион, което извършва взаимни действия с частна компания, е “Извора ”. Договорът за това е подписан през 2014 година с сдружението “Юпитер метал ”, благосъстоятелност на предприемача Николай Иванов, който за малко е в управлението на футболния клуб “Левски “.  Иванов е и изпълнителен шеф на “Юпитер Холдинг ”. Компанията е измежду най-големите български производители на ограничаващи системи за пътища и железни структури за енергетиката. Освен това фирмата неизменно печели от публични поръчки за слагане на мантинели. Справка обратно във времето сочи, че Николай Иванов е с повдигнати обвинявания от 2021 година за машинация с евросредства: 

До тук ви запознахме с един от основните герои и основаната скица. Предстои да изнесем скандални обстоятелства и документи за десетки милиони левове, само че всичко това в идната част.

Следва продължение…

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР