България е единствената европейска страна, която има някакъв реален принос

...
България е единствената европейска страна, която има някакъв реален принос
Коментари Харесай

Соломон Паси Разкри Каква Е Играта На Доналд Тръмп И Ким! Целта Е Много Висока!

България е единствената европейска страна, която има някакъв действителен принос за връзките на Северна Корея с останалия свят. През 2007 година сполучливата българска задача докара до доброволното сриване на кулата за охладителна вода на нуклеарната остановка в Йонбьон и това беше наш триумф, който за жалост Европейски Съюз не припозна ", изясни Паси.

" Смятам, че ще бъде доста позитивно за страната ни идната среща сред двамата водачи да е в София ", добави дипломатът.

По думите му, севернокорейският водач има три съществени цели във връзка с политиката със Съединени американски щати.

" Ким Чен-ун желае да се среща с Тръмп колкото се може по-често, по-възможност всеки месец. Дори изтече информация, че идващия месец възнамеряват среща в Пхенян. Втората цел на Ким е Северна Корея да подпише кротичък контракт със Съединени американски щати, а третата е Ким да остане доживотен водач на Северна Корея, което наподобява много допустимо ", изясни Паси.

" Този септември Ким Чен-ун ще посети Съединени американски щати за присъединяване на Общото заседание на Организация на обединените нации и това ще се случи за първи път с водач на Северна Корея ", акцентира още Паси.

Той разяснява и скандалното решение на американския президент да не подпише общата декларация, призната от водачите на Г-7 на последната им среща.

" Тръмп им сподели, че има личен дневен ред, само че те му дадоха отговор, че ще наложат цени за производства, които се вършат в щати, които са подкрепили Тръмп на изборите, тъй че ще бъдат селекционирани ", изясни Паси.

Дипломатът акцентира сполучливата роля на българското европредседателство за намирането на консенсус сред Гърция и Македония във връзка името на западната ни съседка.

" Искам да поздравя особено българското европредседателство за проектоспоразумението, тъй като България имаше доста основна и катализираща роля за името на Македони ", съобщи Соломон Паси.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР