България е 46-тата най-посещавана държава в света през Google Street

...
България е 46-тата най-посещавана държава в света през Google Street
Коментари Харесай

Световна услуга съобщи изключителна новина за България

България е 46-тата най-посещавана страна в света през Гугъл Street View. Това се твърди в ранглиста, направена във връзка 15-тата годишнина на приложението.

През 2007 година Гугъл прави гражданска война със основаването на Гугъл Street View, като първите фрагменти, оповестени на платформата за виртуални изображения, са от Сан Франциско, Ню Йорк, Лас Вегас, Маями и Денвър. Оттогава колите на Street View, оборудвани със специфични камери за панорамна снимка, са снимали и споделили повече от 220 милиарда изображения в Street View и са пропътували над 10 милиона благи, равняващи се на над 400 обиколки на земното кълбо.

На 15-ия рожден ден на услугата Street View Гугъл споделя данни за най-посещаваните и най-атрактивни местоположения по света, които потребителите са търсили през миналата година, измежду които се подреждат и български забележителности и туристически дестинации.

България е класирана на 46-то място измежду най-посещаваните страни в Гугъл Street View през 2021 година, тъкмо сред Шри Ланка и Южна Корея. Класацията се оглавява от Индонезия, Съединени американски щати и Япония, следвани от Мексико и Бразилия на надлежно 4-то и 5-то място.

Последните позиции в Топ 100 се заемат от Узбекистан (98), Лаоската народнодемократична република, като една от най-желаните дестинации за отмора от българите – Малдивите – се подрежда на 100-то място.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР