България допусна загуба на двойки в последния си мач с

...
България допусна загуба на двойки в последния си мач с
Коментари Харесай

България отстъпи на Швеция на двойки на турнира Били Джийн Кинг къп

България позволи загуба на двойки в последния си мач с Швеция от отборния шампионат по тенис за дами " Били Джийн Кинг къп ".

Срещата, в която Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска отстъпиха с 6:7(6), 6:4, 5:7 на Кайса Ханеман и Жаклин Кабай Ауад, обаче беше по-скоро с протоколен темперамент, защото по-рано денем българският състав взе неизпълним задатък от 2:0 след успехите на Лия Каратанчева и Гергана Топалова на сингъл.

Шиникова и Терзийска имаха своите шансове за победа, защото мачът мина през куп обрати и пробиви - общо 12 в целия мач.

В първия сет Ханеман и Кабай Ауад водеха в резултата, само че българките се добраха до тайбрек, който обаче изгубиха с 6:8 точки.

Във втория сет самодейността мина и през двете двойки. Шиникова и Терзийска поведоха с 3:1 гейма, Ханеман и Кабай Ауад излязоха напред при 4:3, само че нов поврат разреши на българките да изравнят сетовете след 6:4.

В решителния трети сет играта се водеше гейм за гейм до самия край, в който шведките направиха шестия си пробив в мача, с цел да го завоюват.

Така след първите три спортни дни в Анталия на Евро-африканската група в Световната група I България заема второ място с две победи и загуба. Лидер е отборът на Сърбия с три триумфа. Шведките са трети, също с две победи и загуба.

До края на груповата фаза на шампионата на водения от капитана Дора Рангелова български отбор му предстоят срещи с отборите на Дания и Норвегия, които имат по един триумф и две провали до момента.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР