България допусна седмо поражение в световните квалификации, в които вече

...
България допусна седмо поражение в световните квалификации, в които вече
Коментари Харесай

България понесе втората си най-унизителна загуба за последните 17 години

България позволи седмо проваляне в международните квалификации, в които към този момент играе само за достойнството си. Крайното 60:104 против Русия пред лична аудитория в “Арена Ботевград”, обаче, маркира най-тежката загуба на националния ни отбор за последните 17 години.

На 23 ноември 2002 година, нашите губят от Литва със 72:117 като посетители във Вилнюс, единствено с точка повече от погрома против руснаците довечера. По подигравка на ориста, националният селекционер Любомир Минчев е в състава и тогава, само че като играч. Тогава той отбелязва 17 точки, а повече от него има единствено Тодор Стойков (18).

В този дуел Минчев вкарва 4/5 от тройката, което е повече от целия тим на България довечера против Русия.

Загубата от Сборная през днешния ден е и най-унизителната за българите от заставането му отпред на представителния ни отбор напролет на 2016-та.

Русия ни вкара 18 тройки от 31 опита - 58%. За съпоставяне, България има едвам 3 сполучливи от 18 стрелби, което е под 17%. Гостите господстваха изрично и в подкошието с 42 битки против по-малко от половината - 19, за " лъвовете ".

В този мач българите бяха без звездата си Александър Везенков, без Станимир Маринов, Дий Бост и контузените Цветомир Чернокожев и Станислав Ваклинов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР