Българите все повече избират почивка на каравана през летния сезон

...
Българите все повече избират почивка на каравана през летния сезон
Коментари Харесай

Почивка на къмпинг: Бум на търсенето на каравани под наем у нас

Българите от ден на ден избират отмора на каравана през летния сезон на Черноморието. Това демонстрират данни на една от онлайн платформите за резервация на каравани у нас.

Интересът към наемането им е доста повишен - с 3,5 пъти по отношение на предишния сезон. 37 000 души са търсили каравани в уеб страницата от началото на годината до 15 юли, по отношение на малко над 11 000 за същия интервал през 2021 година Едновременно с това пораства и броят на предлаганите каравани - сега в платформата са се присъединили над 100 каравани, което я трансформира в най-голямата в страната, оповестяват още от там.

" Данните са причина за доста мощен сезон тази година, защото броят на резервациите единствено до 15 юли към този момент надвишава броя на резервациите за цялата 2021 година Очакваме напълно скоро караваните в платформата да бъдат изцяло непокътнати до последната седмица на септември, което ще удължи и сезона ", разяснява създателят на Karavani.bg Николай Неков.

Тази година се вижда и нова наклонност - търсенето на каравани на къмпинг " Гардения ", сред Китен и Лозенец, задминава досегашния отличник - " Градина ".

Най-популярните дестинации за отмора на каравана у нас са по Южното Черноморие - към Китен и Лозенец (къмпингите " Гардения ", " Якото място ", " Китен ", " Атлиман " ), сред Созопол и Черноморец (къмпингите " Градина ", " Златна рибка ", " Кайт градина ", " Еко градина офшор кемп ", " Черноморец " ), както и къмпинг " Делфин " към Ахтопол. Извън Черноморието на огромен интерес в букинг платформата Karavani.bg се радва и къмпинг " Иструм парк " на бент. Искър.

Най-активно каравани търсят младежи и фамилии от огромните градове - основната публика този сезон са хора сред 25 и 44 година, като над 50 на 100 от търсенето идва от София. Следват Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. За планирането на фамилната отмора главно грижата е на дамите, които са доста по-дейни в търсенето и избирането на дом на брега на морето, демонстрират данните на букинг платформата.

Този сезон прави усещане и навлизането на наклонността от ден на ден хора избират да отидат на каравана освен с цел да почиват, само че и да работят от морето за 1-2 седмици. 

Данните на платформата демонстрират още, че все повече хора желаят да избегнат натоварените курорти и по-широко публикуваните форми на отмора през лятото. Подобни са и европейските трендове, които регистрират резистентност на къмпинг туризма по време на пандемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР