Българите, в полза на Русия, са били пуснати под гаранция.

...
Българите, в полза на Русия, са били пуснати под гаранция.
Коментари Харесай

Обвинените в шпионаж българи във Великобритания са пуснати под гаранция

Българите, в интерес на Русия, са били пуснати под гаранция. Това оповестиха от полицейско ръководство в Лондон за Нова телевизия.

От полицията в английската столица осведомят, че на 8 февруари са били задържани петима души по съмнение за закононарушение, което влиза в обсега на Закона за служебната загадка. Сред тях тримата са българи. Бисер Джамбазов и Катрин Иванова живеят на общ адрес в Лондон, а Орлин Русев - в Грейт Ярмут.

Всички арестувани лица са били пуснати от ареста под гаранция. Те се чакат в лондонската полиция през септември 2023 година За последно тримата българи се явили в Централния углавен съд на Англия на 31 юли по дело за подправяне на документи. Следващо съвещание е планувано за януари 2024 година

Законът за служебната загадка криминализира шпионажа, като не разрешава несъмнено държание, което се прави за, накърняваща сигурността на ползите на Обединеното кралство. Британската Столична полиция дава отговор за шпионажа на национално равнище.

От българската прокуратура оповестиха, че са осведомени с казуса и работят по него взаимно с ДАНС. Посолството ни в Лондон пък научи за случая от медиите, само че и Министерството на външните работи (МВнР) към този момент следи случая.
 Прокуратурата знаела за упрекнатите в шпионаж българи на Острова и ги разследвала
Прокуратурата знаела за упрекнатите в шпионаж българи на Острова и ги разследвала

Образувано било досъдебно произвеждане, работи се с ДАНС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР