Българите ще бъдат вписани в конституцията на Северна Македония. Това

...
Българите ще бъдат вписани в конституцията на Северна Македония. Това
Коментари Харесай

Българите ще бъдат вписани в конституцията на РСМ преди влизането в ЕС

Българите ще бъдат вписани в конституцията на Северна Македония. Това потвърдиха от македонското държавно управление по време на днешната взаимна конференция, която се организира в Скопие, съобщи.

Това ще стане преди влизането в Европейския съюз в период, контрактуван със София. Евродепутатът Илхан Кючюк разгласи, че отворените въпроси сред двете страни не са оставени настрани и ще вървят напред посредством обучение, просвета, инфраструктура.

" Има ясна политическа воля за това. Нашата позиция е, че би трябвало да стане преди да влезем в Европейски Съюз ", съобщи Боян Маричич, вицепремиер по европейски въпроси на Северна Македония.

" Постигнахме съглашение дружно да предотвратим злонамерената агитация, в случай че тя се появи в нашите страни, да бъдем дружно против речта на омразата и дружно да победим национализма ", сподели министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски.

Ден по-рано българският министър председател Кирил Петков беше безапелационен по време на чуването си в Народното събрание, че по време на визитите в РСМ и България фокус е бил подложен и върху правата на хората с българско съзнание в Република Северна Македония, като е декларирано политическо желание те да бъдат вписани в конституцията на страната, само че без да бъдат поети задължения за периоди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР